skip to Main Content

The Stone Factory: voor de beste en goedkoopste aanrechtblad van graniet!

Graniet wordt al eeuwenlang gebruikt als keukenblad vanwege de bijzondere eigenschappen die het bezit. Graniet is een stollingsgesteente en dat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma.. Het gesteente wordt gewonnen in steengroeven die u overal ter wereld kunt vinden. Hierdoor verschilt het graniet per locatie van kleur en structuur. Graniet is in alle gevallen een extreem harde steensoort die bewerkt kan worden op verschillende manieren. Een graniet aanrechtblad geeft een schitterend luxe effect in de keuken, badkamer of bij vensterbanken. Het materiaal is erg duurzaam zodat u vele jaren kunt genieten van uw blad.

Het materiaal bestaat uit mineralen. Deze mineralen bepalen ook de kleur. De hoofdkleuren waarin graniet verkrijgbaar is, zijn zwart, roze en wit. Graniet is voor 100% een natuurproduct. Dit betekent dat ieder werkblad van graniet uniek is. De prijs van graniet wordt bepaald door de waarde die eraan gehecht wordt en door de zeldzaamheid van de samenstelling.

Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen. Daardoor is de eigenschap van graniet enorm beïnvloed en krijgt haar eigen hardheid, krasvast, dichte structuur en tegelijkertijd erg onderhoudvriendelijk.

Hoe graniet ontstaan is voor u geen zorg, maar The Stone Factory maakt er wel goede gebruik van, zoals produceren van Keukenbladen, vensterbanken, dorpels, vloeren, bekleden van verschillende oppervlakten zoals gevel s, keukenwanden etc etc. Kortom je kan met natuursteen en vooral met graniet vele mogelijkheden naar wens realiseren.

Bewerkingsmogelijkheden van graniet

Het is mogelijk om het oppervlakte van graniet te polijsten tot een glad resultaat. De hardheid van de steenlaag gaat hierbij niet verloren waardoor het bijzonder slijtvast is en tegen een stootje kan. Daarnaast kunt u het graniet zoeten of het kan ‘leather touch’ worden opgeleverd. Bij een gezoete afwerking wordt het steen niet gepolijst en heeft dus een zijdeglans. Het materiaal is hierdoor poreuzer en vlekgevoeliger. Deze afwerking geeft echter wel een zeer natuurlijk resultaat. Wanneer u kiest voor een leather touch afwerking wordt het materiaal vanuit de steengroeve machinaal opgewreven door lederen huiden. Hierdoor krijgt het materiaal wel enigszins bescherming maar zal nog poreuzer zijn dan bij een gezoete afwerking.

Graniet aanrechtblad: Keihard en krasvast

Graniet is zoals gezegd keihard en zeer krasvast. Het materiaal is echter wel een natuurproduct. Graniet heeft vaak een grove structuur en hierdoor kunnen er hele kleine oneffenheden en puntjes in het oppervlak voorkomen. Afhankelijk van de bewerking en de steensoort kan graniet compleet vlekvrij zijn. Een aantal lichtere steenstoorten hebben echter toch wat meer aandacht nodig. Wanneer u een lichte kleur graniet hebt dan is het aan te raden om voorzichtig te zijn met hardnekkige kleurstoffen uit etenswaren omdat deze vlekken kunnen geven. Als u echter een donker blad heeft dan heeft u dit probleem echter niet en kunt u naar hartelust knoeien!

The Stone Factory werkt met verschillende leveranciers zodat wij u een breed scala aan kleuren kunnen aanbieden. We hebben hierbij zorgvuldig gekozen voor de beste steenbewerkers ter wereld. The Stone Factory levert ook ikea keukenbladen.

The Stone Factory zet voor de duidelijkheid alle eigenschappen van graniet op een rij.

  • Sterk
  • Kras- en slijtvast
  • Duurzaam
  • Uitermate hitte- en vorstbestendig
  • Hygiënisch
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Uniek qua kleur en structuur – ieder graniet soort is uniek
  • Luxe uitstraling door natuurlijke glans van het natuursteen
Back To Top
×Close search
Zoeken