skip to Main Content

Silestone kwarts keukenwerkbladen en oppervlakken

Silestone kwartsoppervlakken bestaan uit natuurlijk kwarts, ontworpen om huidige keukens en badkamers te decoreren en te verrijken. Silestone is beschikbaar in een waaier van kleuren en in drie bijzondere afwerkingen met een hoge prestatie. Silestone is het enige oppervlak met een antibacteriële bescherming die maximale hygiëne waarborgt.

Wat is Silostone

Silestone bestaat tot 93% uit natuurlijk kwarts, waardoor het een buitengewoon hard en bestendig materiaal is. Het is het eerste en enige werkblad uit kwarts met antibacteriële bescherming en biedt dus hygiënische eigenschappen die uniek zijn op de markt. Het is een ideaal oppervlak voor keukens, badkamers, vloeren en wandbekledingen met minimale voegen.

Bovendien is het verkrijgbaar in talloze kleurschakeringen die onnoemelijk veel decoratiemogelijkheden bieden: van een keukenwerkblad tot een meubelontwerp. Silestone is een investering voor de toekomst. Silestone is voor het leven.

Kwarts

Kwarts is gekristalliseerd siliciumdioxide (SiO2), gewoonlijk wit of transparant, hoewel het andere kleuren kan hebben als het in aanwezigheid van onzuiverheden wordt gevormd.

Het wordt verkregen in zuivere staat of het is aanwezig in andere componenten. Vanwege de hoge hardheid en de zuurbestendigheid wordt kwarts gebruikt voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten die precisie en hoge prestaties vereisen. Dit kwarts is het hoofdbestanddeel van de Silestone platen.

Voordelen silestone kwartsoppervlakken

Silestone heeft talrijke voordelen. Omdat het een oppervlak is van natuurlijk kwarts, is het uitermate bestand tegen vlekken en krassen en minimaal absorberend. Silestone wordt in meer dan 60 kleuren, in drie afwerkingen en in verschillende formaten gefabriceerd. Het is dus een veelzijdig product dat zelfs in grote, naadloze onderdelen kan worden gebruikt. Silestone is ideaal voor allerlei toepassingen in keukens en badkamers.

VLEKBESTENDIG

Het oppervlak van Silestone is niet poreus en is daardoor uitermate bestendig tegen allerlei dagelijkse vlekkenmakers zoals koffie, wijn, citroensap, olijfolie, azijn, make-up en vele andere producten.

KRASBESTENDIG

Kwarts heeft een hardheid van 7 op de hardheidsschaal van Mohs (voor diamant is dat 10). Hierdoor komen er niet gemakkelijk krassen op het Silestone werkblad, dit in tegenstelling tot materialen alsgraniet of melamine. Silestone is zeer krasbestendig, maar om uw werkblad als nieuw te houden raden wij altijd het gebruik van een snijplank of onderzetter aan.

KLEUREN

Silestone is verkrijgbaar in meer dan 60 kleuren. Zo is er voor elke persoonlijke stijl een passende Silestone kleur met een smaakvolle afwerking.

VEELZIJDIG

Silestone is uitermate geschikt voor verschillende toepassingen zoals(keuken)werkbladen, badkamerinterieur, balie- en werkbladen, vloeren, trappen, wanden, vensterbanken en andere interieurwerken.

SCHOKBESTENDIG

Silestone kwartsoppervlakken hebben een hoge schokbestendigheid. In de meeste gevallen is deze aanzienlijk hoger dan andere producten die gebruikt worden voor gelijkwaardige toepassingen (graniet, solid surfaces, enz.). Dit zorgt ervoor dat u met een gerust hart in uw keuken zware voorwerpen (pannen, dienbladen, enz.) kunt hanteren.

Deze bestendigheid wordt bereikt dankzij de samenstelling van kwarts (hardheid) en polyesterhars (elasticiteit) en het bij de vervaardiging gebruikte vibrocompressiesysteem. Silestone is schokbestendig, maar wij adviseren om zorgvuldig met het werkblad om te gaan en uit te kijken met zware voorwerpen bij de randen.

Back To Top
×Close search
Zoeken