skip to Main Content

Keukenbladen

Natuursteen wordt onderverdeeld in verschillende soorten met elk hun specifieke eigenschappen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten natuursteen en hun eigenschappen.

Graniet

Graniet is een sterk gesteente, sterker dan alle soorten die hieronder worden vermeld. Het is ook deze sterkte dat graniet wordt gebruikt als aanrechtblad. Een granieten aanrechtblad met een bijpassende granieten vloer levert altijd een mooi geheel op. De kleur van graniet wordt het mooist wanneer de vloer gepolijst wordt. Dan komt ook de grote kracht van graniet naar voren; gepolijst graniet glanst altijd, ook als de vloer intensief gebruikt wordt. Graniet is in vele verschillende kleuren verkrijgbaar.

Hardsteen

Vooral Belgisch hardsteen is in trek. Dit hardsteen is zowel binnen als buiten te verwerken. Net als kalksteen bevat ook hardsteen fossiele resten. De kleuren lopen uiteen van licht- tot donkergrijs met daartussenin veel grijsblauw-tinten.

Het materiaal composiet

Composiet is een samengesteld materiaal dat grotendeels bestaat uit kwarts vermengd met kleurmiddelen als pigmenten en harsen van bijvoorbeeld polyester. Zo ontstaat een materiaal voor keukenbladen wat in basis grotendeels bestaat uit natuurlijke materialen met ook mogelijk een natuurlijke uitstraling.

Een voordeel van de product eigenschappen van een composieten keukenbladis dat het waterdicht is en minder behandeling behoeft dan bijvoorbeeld een granieten werkblad. Ook kun je op een composieten blad gewoon een pan neerzetten, het is namelijk hittebestendig materiaal.

Bij composieten werkbladen zijn diverse mogelijkheden voor een eigentijdse randafwerking, die het blad dikker kan doen lijken of bijvoorbeeld een waterkering wat wel praktisch is omdat dan gemiste vloeistoffen niet zo van het blad op de grond druppen.

Back To Top
×Close search
Zoeken