skip to Main Content

Kiezen voor een zeer onderhoudsvriendelijk keukenblad

CaesarStone® is een machinaal vervaardigde steensoort. Deze composietsteen bestaat voor 93% uit fijne, in de natuur voorkomende kwartskorrels en voor de resterende 7% uit polyester bindmiddel. Onder toevoeging van het gewenste kleurpigment wordt van deze twee componenten een homogeen mengsel gemaakt.

Door middel van een geavanceerde verdichtingstechniek – een combinatie van trillen, vacuümtrekken en persen – ontstaat een zeer compacte stenen plaat met een dikte van 13 mm en een royaal formaat van 3,00 x 1,37 meter. Na het kalibreren (= op dikte schuren) en polijsten ontstaat een plaatmateriaal met unieke eigenschappen dat bijzonder geschikt is voor keukenbladen.

Eigenschappen
De combinatie van natuur en technologie geeft CaesarStone® een exclusieve uitstraling en unieke eigenschappen. Zo is een CaesarStone® blad bijzonder hard en kan het aangeduid worden met het cijfer 7 op de schaal van Mohs. De schaal van Mohs een hardheidsschaal voor mineralen die oploopt van 1 (gips) tot 10 (diamant). Caesarstone® laat zich ook uitsluitend met diamantgereedschappen bewerken.

Een CaesarStone® blad is volkomen gesloten en niet poreus, zodat vlekken van bijvoorbeeld thee, koffie of bietensap er niet intrekken. Daarnaast zijn de bladen krasbestendig en zeer onderhoudsvriendelijk.

Randafwerkingen
CaesarStone® keukenbladen zijn met diverse randafwerkingen verkrijgbaar. Zo heeft u keuze uit randen met een waterkering, vlakke randen en dankzij de V-groove techniek is het ook mogelijk bladen met een dikke rand te leveren.
Alle mogelijke combinaties van kleuren en randen kunnen in onze showrooms worden bezichtigd.

Onderhoud
Regelmatig onderhoud. Het blad kunt u schoonmaken met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen en een microvezeldoekje. Multireinigers voor glas kunt u gebruiken om het blad vetvrij te maken.

Intensief onderhoud
Door gebruik te maken van een vloeibaar schuurmiddel in combinatie met de grove groene kant van een nylon schuurspons kunt u hardnekkige vlekken en aangekoekte resten van uw keukenblad verwijderen. Het blad zal hier, door zijn unieke eigenschappen, niet door beschadigen. Vervolgens kunt u het blad goed naspoelen met water.

Tip
Door het vervangen van alleen uw aanrechtblad in een ander materiaal of in een nieuwe kleur geeft u uw keuken een heel andere uitstraling, zonder dat dit heel veel kosten met zich mee brengt.

Mocht u interesse hebben in een CaesarStone® werkblad kom dan langs in onze showroom van ca. 2500m² en onze adviseurs maken geheel vrijblijvend een offerte voor u.

Back To Top
×Close search
Zoeken