skip to Main Content

Wat is Belgisch hardsteen

Andere benamingen voor Belgisch hardsteen zijnBlauwsteen of Arduin. De fossielen geven schoonheid en klasse aan het gesteente en bewijzen dat het wel duizenden jaren uit kan zijn! Het Belgische Hardsteen is een kalksteensoort. Meer van 95% van het gesteente bestaat uit kalk. Dit houd dus ook in dat het inderdaad een harde steen is maar wel gevoelig is voor krasjes en zuren. Dit is ook gelijk de reden waarom veel mensen Belgisch hardsteen laten behandelen. Het kan alleen niet volledig voorkomen worden dat er vlekken op de vloer komen, een behandeling helpt wel het proces te vertragen en om een mooie vloer of aanrecht te behouden. Het eerste vlekje of krasje is natuurlijk erg vervelend maar ontstaat bij elke vloer! Als je hier doorheen kan kijken dan kan je na verloop van tijd een mooi geleefde uitstraling verwachten bij je vloer of aanrechtblad!

Een aanrechtblad van Belgisch Hardsteen is zoals je zelf al wel begrijpt geen granieten aanrechtblad, dit houd dus ook in dat het veel gevoeliger is voor vlekken en krassen! Mochten er vlekken of komen of wil je het werkblad reinigen? Gebruik dan nooit schoonmaak schuurmiddelen. Kijk even bij de product info voor goede producten die je kan gebruiken voor het schoonmaken van je aanrecht/werkblad.

Waarom Belgisch hardsteen?

De uitstraling van Belgisch Hardsteen is vele malen mooier dan andere soorten hardsteen (Chinees Hardsteen, Vietnamees Hardsteen en alle andere soorten). De kenmerkende eigenschappen van Belgisch Hardsteen vindt je ook echt alleen bij de Belgen, alleen hier vind je de kenmerkende fossielen en schelpjes. Het kan zo zijn dat andere soorten Hardsteen lijken op Belgisch Hardsteen maar zijn vaak veel vlakker van kleur. Natuurlijk is het een afweging die je moet nemen, de kosten zijn wel verschillend, is de mooie volle blauwe kleur van het Belgische Hardsteen het waard? Als je daar wat extra aan uit wilt geven is de investering zeker een goede geweest!

Back To Top
×Close search
Zoeken