[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat is leistaan?

Leistaan bestaat uit lagen klei die door de druk in de loop van miljoenen jaren ontstaan is.

Er zijn allerlei soorten leisteen, afhankelijk van de oorsprong. Belangrijke factoren zijn organisch gehalte, korrelgroottepercentages, vetgehalte enz. en ook andere eigenschappen als slijtvastheid, vorstbestendigheid, dichtheid en hardheid hangen hiermee samen.

Leisteen is een laagjessteen die overal ter wereld wordt gewonnen. De verschillende soorten verschillen in dichtheid. Meeste soorten zijn gezaagd leverbaar, enkele soorten ook in handgekapte vorm.

Door haar natuurlijke vorm en uitstraling is Leisteen de meest verkochte natuursteen soort voor vloeren. Het meest gangbare Product van Leisteen is vloertegels.

Leisteen is een donkerkleurig gesteente met een schilferige structuur. Bent u op zoek naar een glimmende vloer? Dan is leisteen een zeer goede optie! Dankzij de mineralen hebben leisteen tegels vaak een mooie, subtiele glans.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Toepassingen en verkrijgbaar van leistaan

Leisteen is een hard en duurzaam gesteente dat zowel binnen (vloeren) als buiten (dakbedekking) heel goed kan worden gebruikt. Geef uw woonkamer extra allure met een vloer van leisteen! Of ga voor een tafel met een leistenen blad! Een groot voordeel van leisteen is dat het in diverse soorten en maten verkrijgbaar is. Tip: Leisteen kan uitstekend worden gecombineerd met vloerverwarming!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kenmerken van leisteen

Leisteen wordt onder andere gebruikt bij dakbedekking, vloerbedekking, tafelbladen, bestrating, werkbladen en gevelbekleding. Leisteen is donkergrijs, maar sommige soorten kunnen door de aanwezigheid van mineralen ook een roestbruine tint krijgen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]